Hvorfor natur?

Udebørn er sunde børn. Masser af undersøgelser viser, at børn udvikler sig bedre fysisk, mentalt og socialt i naturen. Det er klart, at naturens positive påvirkning starter tidligt. Kroppen og hjernen udvikles med rivende hast i de første tre leveår, og det lille barn har stor gavn af de stimuli naturen kan give. Ingen indendørs redskaber kan erstatte de kropslige udfordringer og sanseoplevelser uderummet byder på.

Børn, der dagligt kommer ud i naturen, har en bedre motorik, bedre koncentrationsevne, er mere fantasifulde, mindre syge og gennemgår i øvrigt en mere alsidig udvikling og indlæring.

Det er påvist, at en stærk krop og glæden ved at bevæge sig dannes i barndommen. Tilbyder vi børnene en sund og aktiv dagligdag, har det betydning for deres livsglæde og sundhed resten af livet.

Børn skal lære og lege i naturen

Se svampe på en rådden træstub, mælkebøtter, modne brombær, sne, kastanjer og smådyr, som man kan fange og studere. Året rundt er naturen fuld af store oplevelser i barnehøjde. Naturen byder os altid velkommen med frisk luft, liv, spænding, gode oplevelser og masser af plads til at lege, undersøge, eksperimentere, lære og røre sig på. Naturen er verdens største legeplads og verdens største læringsrum.

Hos NaturBørn Hopspilopper, har jeg valgt at sætte fokus på naturen i børnehøjde. Jeg arbejder med spændende projekter gennem Grønne Spirer.

Jeg tilbyder børnene en række praktiske redskaber som styrker dem i fagligheden til naturen, årets gang og evnen til at nyde alle de muligheder vi omgiver os med i naturen. Jeg har sunde børn med røde kinder og snavsede fingre samt glæden ved at gå på opdagelse i naturen.

Certificeret Grønne Spirer

Jeg lægger vægt på leg og oplevelser i naturen og har det lille GRØNNE FLAG.

Kriterierne for at få det grønne flag:
Passeren skal i videst muligt omfang opfylde følgende:

1. Naturen ind i dagligdagen

  • Børnene kommer ud hver dag.

  • Passeren er på udflugt i naturen hver uge.

  • Børnene introduceres til årstidernes skiften, vejr og vind.

  • Børnene er med til at plante, så og høste og får dermed indsigt i madens vej fra jord til bord.

2. Naturen året rundt

  • Passeren laver en årsplan med naturaktiviteter hver måned.

3. Uddannelse

  • Passeren deltager i Grønne Spirers konference eller kurser.

4. Fortæl om jeres arbejde.

  • Passeren indsender sin årsplan til Grønne Spires sekretariat.

  • Det underskrevne Spirer-certifikat hænger synligt for forældre og andre.

  • Borgmesteren i kommunen informeres om initiativet.

Økologisk

En del af vores koncept er økologisk,( dog mest frugt, grønt og mælk ) og svanemærket, allergimærket, samt nøglehulsmækret. Dette passer godt ind i, at vi er en Natur pasningsordning. I sommerperioden, vil en del af grønsagerne være egen avl, som børnene er med til at dyrke og høste. De vil også kunne nyde godt af vores egne bær, som kan nydes direkte fra planten.

Grønne Spirer

Grønne Spirer er Friluftsrådets grønne mærkningsordning for dagplejere, vuggestuer og børnehaver. Grønne Spirer fokuserer på udeliv, natur og miljø og en grøn og sund hverdagskultur i institutionerne.
Læs mere her

Har du lyst til en personlig og uforpligtende samtale er du altid velkommen til at henvende dig

Kontakt mig her